Economie

Economie

Economie

Economische effecten van Vrede en Recht

De internationale organisaties die in Den Haag zijn gevestigd, leveren een belangrijke bijdrage aan de lokale economie. Zo leveren ze bijvoorbeeld meer dan 37.500 banen op. Daarnaast geven expats hier jaarlijks ongeveer € 2,7 miljard uit. Langzaamaan wordt 'The Hague' internationaal steeds meer een begrip. De stad wil zijn sterke internationale imago, vergelijkbaar met dat van steden als Genève en Wenen, de komende jaren behouden en verder versterken. Zo trekt de stad niet alleen internationale organisaties aan, maar ook grote internationale bedrijven.

Bekijk de factsheet voor meer informatie over de economische effecten van vrede en recht.

Positieve invloed

De internationale organisaties hebben een positieve invloed op de economie en werkgelegenheid van Den Haag en Nederland. Sectoren als de ICT, schoonmaak, horeca, taxibedrijven, fiscale dienstverlening, detailhandel, onderwijs en beveiliging profiteren van hun aanwezigheid.

Bedrijven

Vooral bedrijven in de energie-, ICT- en veiligheidssector vinden Den Haag aantrekkelijk. Daarnaast huisvest Den Haag veel dienstverlenende bedrijven, zoals pensioenfondsen, verzekeringskantoren, belastingbureaus en juridische instellingen, die op hun beurt weer bijdragen aan de Nederlandse economie en werkgelegenheid.

Taxichauffeur
  • Den Haag